sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Paljon on muuttunut

Puolukkamäellä on nyt paljon muuttunut. Edvin muutti pois ja Katariina kuoli. Janika siirtyi perhehoitoon. Vapautui kolme paikkaa yhdellä kertaa. Päärakenuksessa valvotulla puolella asustavat Aune ja Veera ja tukiasuntoon näyttäisi olevan tulossa nyt Sofia, jolla on ikää 36 vuotta ja Downin syndrooma.


Uusia asukkaita myös Sofian lisäksi sinne toivotaan mutta nyt tämä ryhmäkoti on toistaiseksi todellakin pienryhmäkoti koska siellä asuu kaksi valvotun asumisen asukasta ja yksi suhteellisen omatoiminen nainen eli Sofia joka tarvitsee tukea muttei välttämättä valvontaa.



Sofia asettui hyvin taloksi sinne ryhmäkotiin, Sofian äiti, isä, veli ja sisko olivat auttamassa muutossa ja tuomassa tavaraa uuteen kotiin yhdessä Sofian kanssa. Sofia sai mieleisiään tavaroita sinne ja Sofia vaikutti tyytyväiseltä.



Sofian kanssa tehtiin hoitokodissa asukassuunnitelma jonka mukaan ohjaaja huolehtii Sofian aamuisin sängystä ylös ja huolehtii myös Sofian rahoista ja jos Sofian tarvitsee kaupassa käydä niin ohjaajan kanssa yhdessä katsotaan tarvittavat ostokset siellä.



Lisäksi virastoissa, lääkärillä, pankissa, apteekissa jne asiointiin tulee ohjaaja mukaan ja Sofia saa liikkua vapaasti asumisyksikön alueella ja myös asumisyksikön ulkopuolellakin, esim kävellä, pyöräillä ja lenkkeillä ja Sofia saa osallistua asumisyksikön kerhotoimintaan ja hengelliseen toimintaan ja sen lisäksi Sofialle etsitäiän lähiaikoina myös Sofialle sopiva ja mieluinen työpaikka. Myös asumisyksikön ulkopuolisia harrastuksia saa olla. Sofian asumista siellä arvioidaan tarpeen mukaan ja jos toimintakyky tai vointi huononee niin sitten harkitaan muita asumisvaihtoehtoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.