torstai 16. helmikuuta 2017

Uusi ryhmäkoti perustetaan

Eräälle paikkakunnalle perustettiin uusi ryhmäkoti. Sen ryhmäkodin oli tarkoitus olla pieni ja kodinomainen asumisyksikkö kehitysvammaisile ja muilekin erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Ensisijaisesti sinne otetaan kehitysvammaisia, mutta myös muullakin tavalla erityistä tukea tarvitsevia voidaan ottaa. Ryhmäkodin nimi on Puolukkamäen pienryhmäkoti ja siellä on jokaisella asukkaalla joko oma asunto tai sitten oma huone ihan henkilön asumisen kyvyistä riippuen ja yhteiset oleskelutilat löytyy. Iltaisin ryhmäkodissa järjestetään ohjattua toimintaa, samoin myös lomien ja viikonloppujen aikana. Jokainen ryhmäkodin asukas käy ryhmäkodin ulkopuolella työtoiminnassa, päivätoiminnassa, töissä tai opiskelemassa arkena.



Asukkaita ei ollut vielä tullut ryhmäkotiin mutta ryhmäkoti oli perustettu ja asukashakemuksia alettiin ottaa vastaan ja niiden perusteella tehdä asukasvalintoja. Ryhmäkodissa oli kolme kaksiota joissa tarkoituksena on asua tukiasumisen tarpeessa olevia asukkaita. Lisäksi ryhmäkodissa on oleskelutilojen ja yhteisen ruokalan välitömässä läheisyydessä huoneita joissa on tarkoitus asua niiden jotka tarvitsevat ohjattua tai autettua asumista joka on jossain määrin valvotumpaa kuin tukiasuminen. Autetun tai ohjatun asumisen paikkoja on kaksi ja niissä on lisäksi myös invavarustus liikuntarajoitteisia asukkaita varten.



Tukiasumisen kaksiot sijaitsevat pihalla olevassa rivitalossa jossa on kolme asuntoa vierekkäin ja sekä tuetun että myös autetun ja ohjatun asumisen asukkaat osallistuvat kaikki yhteisiin vapaa-ajan toimintoihin ja voivat ruokailla myös ruokalassa. Ruokalassa tarjotaan aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala mutta tukiasumisen asukkaat voivat halutessaan itse omassa asunnossaan ruokaila. Autetun ja ohjatun asumisen asukkaat ruolailevat pääsääntöisesti ruokalassa.


Ryhmäkodissa oli kaikki valmiina jo mutta asukkaita ei oltu vielä saatu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.