perjantai 17. helmikuuta 2017

Asukkaita aletaan ottaa ryhmäkotiin

Asukashakemuksia oli tullut ryhmäkotiin ja asukkaiksi olivat hakeneet Veera, Katariina, Janika, Edvin ja Sonja.


Työntekijät yhdessä pohtivat asukkaiden sijoittelua sen perusteella, mitä lääkärit ja hoitajat tai sosiaalitoimi olivat mieltä siitä, millaisia tukitoimia nämä tarvitsevat. Janika ja Katariina olivat omatoimisia ja kykeneviä huolehtimaan itsestään joten heidät sijoitettiin rivitalolla olevaan tukiasuntolaan jossa heillä oma asunto ja jossa tarpeen mukaan ohjaaja käy katsomassa aluksi säännöllisesti mutta myöhemmin vain tarvittaessa kun asukas itse pyytää ohjaajalta apua.


Janikan  taustoista enemmän sivuilla http://sofiannankosto.blogspot.fi/

Katariinan taustoista sivuilla http://tiinanvaiheet.blogspot.fi/


Katariina on 20-vuotias ja Janika on 18-vuotias. Molemmilla on Downin syndrooma.



Veeran tapauksessa kyse on eritäin moniongelmaisesta 22-vuotiaasta nuoresta naisesta jolla on diabetes, munuaisten vajaatoiminta, epilepsia, lievä kehitysvamma, Aspergerin syndrooma ja erilaisia käyttäytymisen ja persoonallisuuden häiriöitä. Veera oli ahdistellut tuntemattomia ihmisiä ja sairauksien hoito huonossa tasapainossa. Veeran kohdalla oltiin sitä mieltä, että valvottu asuminen on parasta, siis joku jossa henkilökunta on koko ajan läsnä. Veera päätettiin sijoittaa päärakennukseen enemmän valvontaa tarvitsevien puolelle jossa on käytössä asukkaalla yksi huone ja muut tilat on yhteiset.



Veeran taustoista enemmän sivuilla http://veera18.blogspot.fi/




Sitten muita hakijoita olivat olleet Edvin ja Sonja. Sonja oli nelikymppinen, lievästi autistinen, lievästi kehitysvammainen ja mielenterveysongelmainen nainen, joka tähän saakka oli asunut äitinsä kanssa. Äiti kuitenkin sairastui alzheimerin tautiin ja joutui hoitokotiin ja Sonja piti sijoittaa äitinsä kotoa ryhmäkotiin. Sonja on kiltti ja rauhallinen mutta avuton, aloitekyvytön ja vetäytyvä. Sonjalla on helposti myös pelkoa ja turvattomuudentunnetta yksin ollessa.



Päätettiin, että sijoitetaan Sonja ainakin aluksi valvotumman asumisen puolelle ja myöhemmin voisi katsoa jos Sonja pääsisi tukiasuntolan puolelle sitten kun itseluottamusta ja taitoja on tullut lisää ja Sonja kohdalla päätettiin tavoitteeksi ottaa taitojen, vahvuuksien ja itseluottamuksen kehittäminen niin, että pärjää myöhemmin tuetussa asumisessa. Joko Puolukkamäelä jos tukiasunnoissa on tilaa tai jos ei ole niin Puolukkamäen ulkopuolella vaikka kaupungin vuokra-asunossa mutta siten, että joku käy katsomassa. Mutta aluksi valvotummin että tiedetään mkä on Sonjan toimintakyky.



Edvin on 27-vuotias herrasmies ja Jehovan todistaja. Edvinillä on Downin syndrooma ja hän on kohtelias nuori mies joka pukeutuu siististi pukuun ja solmioon ja joka on Jehovan todistajana kierrellyt ovelta ovelle jakamassa Vartiotorni-lehtiä ja keskustellut ihmisten kanssa. Edvinillä on hyvät vuorovaikutustaidot ja hän on kohtelias ja Edvin päätettiin sijoittaa tukiasuntolan puolelle rivitaloon asumaan.



Kun päätökset sijoittelusta oli tehty, niin asukkaiksi valituille lähetettiin postitse päätökset asukasvalinnoista ja sitten odoteltiin asukkaiden muuttoa ryhmäkotiin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.