perjantai 17. helmikuuta 2017

Asukkaita saapuu hoitokotiin

Nyt koitti sitten se viikko jolloin asukkita otettiin vastaan. Ensimmäisenä saapui Janika äitinsä ja siskonsa kanssa ja he kantoivat porukalla Janikan tavaroita Janikan uuteen kaksioon. Janika sai oman rivitalokaksion ryhmäkodin pihan tukiasuntolasta ja sielä on Janikalle myös oma piha johon Janika saa halutessaan laittaa kukkapenkin ja myös kasveja kasvattaa siinä ja oli sitä varten myös multaa ja siemeniäkin tuotu Janikan kasveja varten sinne. Janika hymyili onnellisena ja asunto oli todella hieno, siellä oli olohuone, eteinen, makuuhuone, keittiö, vessa ja myös oma sauna löytyi sieltä.


Janika oli itse myös saanut valita sisustuksen ja siellä laitettiin Janikalle mieluista kotia uuteen rivitalokaksioon ja Janika sielä touhusi ja Janika oli tiedustellut myös, saako hän pitää siellä lemmikkiä ja lupa oli myönnetty ja Janika harkitsee, että minkä eläimen sinne hankkii. Äiti ja isosisko halasivat ja hyvästelivät Janikan ja sanoivat, että olehan kiltisti sitten. Janika lupasi olla kiltisti. Janika asettui taloksi ja alkoi katsella omia DVD-leffojaan. Myöhemmin samalla viikolla olisi myös asukaspalaveri johon tulisi myös Janikan omaiset ja siellä tehdään tarkempi asumissuunitelma. Ruokia oli Janikan kanssa sinne ostettu ja Janika voi itse leipoa siellä ja ruokaakin laittaa jos haluaa, aluksi ohjaajan avustamana mutta jos hyvin menee niin sitten myös itse. Mutta myös ruokalassa tuolla päärakennuksessa on mahdollisuus ruokailla.




Toinen tulokas oli Katariina. Katariina joka siellä oli perheensä kanssa kantamassa tavaroita vieressä olevaan asuntoon. Katariinakin saa kivan kaksion itselleen joka on melko samanlainen kuin mitä Janikan asunto on myös. Siellä oli isä ja äiti ja pyörätuolissa istuva noin 12v pikkusisko sekä ihan todella pieni tyttö, alle kouluikäinenkin siellä nätti mekko päällä kävelemässä ympäriinsä ja touhuamassa. Pikkutyttö kuului laulavan englannin kielellä jotakin "Glorious"-laulua. Siellä kun kannettiin Katariinan tavaroita sisään niin Janika päätti mennä tervehtimään uutta naapuriaan ja niinpä hän meni ja tervehti ja esitteli itsensä. Katariinakin esitteli itsensä ja myös Katariinan perhe esittäytyi ja Janika toivotti Katariinan tervetulleeksi asumaan naapurissa. Janika ja Katariina huomasivat nopeasti tulevansa juttuun erinomaisesti.




Sitten tuli Veera. Katariina ja Janika näkivät kun siellä lyllersi punapäinen keski-ikäinen nainen miehensä kanssa ja mukana oli ihan tavallisen näköinen mutta varmaan aika sairas tai pahasti vammainen tyttö. He arvelivat tytön olevan huonokuntoinen, koska tyttö meni päärakenukseen ja tavaroita oli vain vähän. Lisäksi punapää nainen vaikutti surulliselta. Janika sanoi:"Katarina, mennään lohduttamaan tuota surullista naista!" ja niin tytöt menivät ja auttoivat Veeran perhettä kantamaan Veeran tavarat Veeran huoneeseen ja sitten kumpikin tytöistä vuorotellen halasivat Veeran äitiä ja toivottivat voimia. Veeran äiti oli tosi kiitollinen ja iloinen ja sanoi "Tepä olette herttaisia tyttöjä!" Sitten Katariina ja Janika tekivät tuttavuutta Veeran kanssa ja jäivät hetkeksi Veeran huoneeseen, Verran kanssa juttelemaan mutta aika pian ohjaajat tulivat sanomaan että menkäähän tytöt omalle puolellenne tämä toisen asukkaan huone on yksityisaluetta. Tytöt menivät mutta ihmettelivät mikseivät he saa tutustua tuohon Veeraan ja miksi hoitajat koettivat estää.



Seuraavaksi tuli Sonja äitinsä kanssa. Sonja oli pelokas ja itkuinen mutta äitinsä koetti rauhoitella. Sonja sai huoneen päärakennuksesta, viereisestä huoneesta joka oli ihan Veeran huoneen vieressä. Sonjan äiti vähän aikaa jutteli Sonjan kanssa vielä ennen lähtöään ja meni sitten kotiinsa. Sonja jäi makoilemaan huoneeseen lasittunein silmin, tyhjä katse silmissään ja hoitaja oli antanut Sonjalle rauhoittavan lääkkeen jonka vaikutuksesta johtuen Sonja nukahti pian.



Sitten tuli Edvin hyvin pukeutuneiden ja kohteliaiden vanhempiensa kavustamana kantamaan rivitalon päätyhuoneistoon tavaroitaan ja Edvin hymyili kohteliaasti ja tervehti myös tyttöjä. Edvinkin asettautui taloksi ja vanhemmat olivat vieneet Edvinin asuntoonsa ja niin Edvinkin pääsi omassa asunnossaan rauhassa olemaan.




Nyt oli asukkaat saatu asumaan ja seuraavaksi mietittiin jokaisen asukkaan kohdalla asukassuunnitelman tekoa ja asukaspalaveria jossa mietitään myös opiskelupaikkoja, työpaikkoja tai päivätoimintapaikkoja asukkaille. Myös asukkaiden yhteisiä ryhmiä suunitteltiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.