torstai 23. helmikuuta 2017

Janika on Jumalan pieni soturi

Janika muutti asumaan Puoukkamäelle heti täysi-ikäistyttyään. Janika on isosiskonsa Sofian tapaan kiinnostunut maatilan hommista ja hän sai harjoittelupaikan läheisesä sika-ja lammastilalta jossa on käynyt hoitamassa sikoja ja lampaita. Janika haki opiskelemaan maatalousoppilaitokseen ja sellainen iloinen uutinen oli, että Janika pääsee sinne avustajan tukemana ja henkilökohtaisella opiskelusuunnitelmalla opiskelemaan yhdessä terveiden nuorten kanssa. Janikaa jännittää hieman se, kun hän tulee olemaan luokassaan ainoa Down-nuori, mutta kuten Janika itse sanoo, hän on jättänyt asian rukouksessa Jumalan käsiin.


Janikalla on myös sellaistakin hyvää elämässä, että isosisko Sofianna joka työskentelee maanviljelijänä, on luvannut työpaikan Janikalle sitten kun Janika valmistuu koulustaan maanviljelijäksi. Tehdään niin sitten, että Janika käy maatilan töitä tekemässä päivisin siskonsa maatilala ja iltapäivällä invataksi vie Janikan takaisin Puolukkamäen pienryhmäkotiin. Puolukkamäeltä Sofiannan maatilalle on vain vajaat 20 kilometriä, joten se onnistuu oikein hyvin, Janikalla on tiedossa sekä opiskelupaikka että sen jälkeen myös työpaikka siskon maatilalla.



Siskoon on ollut Janikalla aina hyvät, läheiset ja lämpimät välit, muutenkin Janikan lapsuus oli onnellinen. Janikan äiti Jaana sai Janikan huomattavan vanhana ja Janikalla oli silloin entuudestaan kolme aikuist isoveljeä ja isosisko joka on adoptiolapsi. Erityisen läheinen oli sisko mutta veljetkin olivat läheisiä ja rakkaita. Mutta veljet vaan asuvat Amerikassa asti. Siellä oli äitikin asunut mutta muutti Suomeen. Janikan perhe oli alunperin mormoniperhe mutta he kääntyivät helluntailaisiksi ja Janikalle on helluntaiseurakunta erittäin tuttu, Janika on vahvasti uskossa oleva tyttö ja Jumalan pieni soturi. Janika rukoilee ja lukee Raamattua ja osallistuu hoitokodin hengelliseen toimintaan. Myös käytänön elämässä ja arjessa Janikan usko näkyy. Janika rukoilee paljon muiden hoitokodin asukkaiden puolesta ja Janika myös puolustaa heitä.



Yhtä hoitokodin asukasta, Veeraa oli kohdeltu hoitokodissa väärin ja eristetty muista asukkaista ja kielletty osallistumasta ryhmiin ja siihen syynä oli hoitokodin henkilökunnan ennakkoluulot Veeraa kohtaan ja epäily Veeran vaarallisuudesta. Mutta Janika vaistosi ja huomasi että Veera on ihminen siinä missä muutkin eikä nähnyt Veerassa mitään vaaraa vaan koki Veeran olevan yhtä luotettava kuin kuka tahansa. Niinpä Janika puolusti Veeraa yhdessä asuintoverinsa Katariinan kanssa ja ohjaajat myönsivät toimineensa väärin, omien ennakkoluulojensa pohjalta ja aluksi Veeran osallistumista samaan toimintaan kuin muutkin varovasti kokeiltiin mutta lopulta huomattiin, että sehän sujuu yhtä hyvin kuin kenelä tahansa ja niin Veerakin sai vapauden tutustua toisiin ja osallistua kaikkeen mihin halusikin ja Veeralla itselläänkin alkoi mukavasti mennä asuminen hoitokodissa.



Janika on nyt innoissaan kun sai tietää pääsevänsä maatalousoppilaitokseen ja hän oli siellä myös parin viikon koulutuskokeilussakin ja koulutuskokeilu meni hyvin.  Janika käy Puolukkamäeltä käsin sitten sitä koulua ja sinne on Puolukkamäeltä melko lyhyt matka vaikka pyöräillä sinne tai kävellä. Janika on Jumalan pieni soturi ja evankelista ja hän lauloi kerran jossakin hoitokodin juhlassa jossa oli asukkaiden omaisiakin mukana, tämän laulun




Sä olet Jeesus kallein aarteheni,
On suuri armos laupeuteskin.
Marian lailla vaivun etehesi
on lepopaikka siinä suloisin.
Sun nimes Jeesus ihanimmin sointuu,
Oi syömmestäin mä sua rakastan
Ja kaikki pilvet epäilysten haihtuu,
kun aurinkos käy mulle paistamaan.

Mä olen kätketty Sun haavoissasi,
Sun Sanas tielleni luo valoaan.
Kun kohtaa koetukset matkallani,
ne Hengen voimassa mä voittaa saan.
Suo tules aina syömmessäni palaa.
Oi lisää mulle rakkauttasi
Niin että toisten syömmihin voin valaa,
Sun antamaasi rauhan lahjaasi.

En muuta toivo täällä vaeltaissa,
Kuin elää kunniakses ainiaan.
Suo minun olla valo maailmassa,
Ain loistaa lailla tähden kirkkahan.
Sä Jeesus täytät syömmein kaipauksen,
Halleluja soi sulle lauluni,
Sä annoit mulle taivaan ihanuuden,
Saan iät olla siellä luonasi..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.