sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Lauralle etsitään uutta asuntoa

Laura joka on liikuntarajoitteinen mutta ei kehitysvammainen, muutti teini-ikäisenä Puolukkamäelle, koska äitinsä oli kuolemassa syöpään eikä voinut huolehtia Laurasta enää. Laura eli onnellisena Puolukkamäellä ja varttui nuoreksi aikuiseksi. Nyt Laura on jo parikymppinen ja Laura on aktiivisesti osallistunut Puolukkamäellä erilaisiin ryhmätoimintoihin ja peruskouluvaiheessa Laura kävi koulua Puolukkamäeltä käsin.


Nyt kuitenkin Laura haluaa muuttaa pois koska ei ole kehitysvammainen eikä koe kuuluvansa kehitysvammaisten joukkoon. Laura on hakenut myös Helsinkiin opiskelemaan. Laura ei ole peruskoulun jälkeen opiskellut koska Puolukkamäki on sen verran kuitenkin korpiseudulla että opiskelumahdollisuuksia ei oikein ole lähellä muita kuin kehitysvammaisten ammattikoulu ja maatalousoppilaitos joista kumpikaan ei ole Lauran juttu.


Laura haki Helsinkiin opiskelemaan merkonomiksi ja oli laittanut hakupaperit vetämään. Laura etsi myös asuntoa ja asunnot tuntuvat olevan Hesassa kiven takana, mutta sitten oli lehdessä ilmoitus joka vaikutti Laurasta hienolta, nimittäin Lauran suuresti ihailema muusikko Jenna Davis etsii itselleen kämppistä! Jenna on se yli kolmekymppinen muusikko joka soittaa pianoa ja on monessa konsertissa ollut ja on ihan kiinalaisen näköinen ja kiinalaisen näköisyys johtuu siitä kun Jenna on adoptoitu lapsena Kiinasta. Laura ihailee kovasti tuota Jennaa ja Laura oli tosi innoissaan kun löysi tämmöisen ilmoituksen Hesarista


"Olen jonkun verran yli kolmekymppinen nainen,
yksineläjä ja työssäkäyvä, asun kerrostaloasunnossa
koiran kanssa mutta koen oloni toisinaan yksinäiseksi joten
etsin itselleni kämppistä. Jos olet tulossa Helsinkiin vaikkapa
opiskelemaan, niin ota minuun yhteyttä, niin mietitään olisitko
sopiva kämppis. Terveisin pianisti Jenna Davis"



Laura oli innoissaan siitä kun hänen suuresti ihailemansa Jenna oli hakemassa kämppistä ja Laura päätti kokeilla asiassa onneaan. Ohjaajat sanoivat, että älä sitten pety jos Jenna ei huoli kämppikseksi mutta saathan tuota kokeilla. Laura soitti ja kertoili elämästään ja kertoi olevansa liikuntarajoitteinen ja muuttavansa pois ryhmäkodista koska on tulossa opiskelemaan. Jennaa se ei haitanut, Jenna kertoi ymmärtävänsä vammaisia koska kuulemma lapsuudenkodissa oli olut vammaisia sijaiskotilapsia ja perheeseen syntyi kerran vammainen vauva joka kuoli pienenä ja sen jälkeen Jennalla oli myös kehitysvammainen pikkusisko joka kuoli nuorena aikuisena syöpään.


Jenna kertoi myös, että talosta löytyy hissi ja että Jenna voi teetättää remontin että taloon saadaan muitakin invavarustuksia, nimittäin Jenna on vuokralla kyllä mutta hyvissä väleissä vuokranantajan kanssa ja vuokranantaja on suostunut useinkin Jennan ehdotuksiin asioissa ennenkin. Jenna kertoi myös, että hän voi avustaa tarvittaessa päivittäistoimissa ja hän kunnioittaa vammaisia tasavertaisina ihmisinä muutenkin. Sekin tuli ilmi, että sekä Lauralla että Jennalla molemmilla on mormonitausta, kumpikin on viettänyt lapsuutensa mormoniperheessä.


Laura kävi katsomassa uutta asuntoa ja Jenna sitä ystävälisesti esitteli ja toivotti tervetulleeksi. Ryhmäkodissa pidettiin Lauralle läksiäiset ja mietittiin että kukahan seuraavaksi tulee huoneeseen jossa ennen asui Laura. Puolukkamäen ryhmäkotia on nyt laajennettu ja sinne on tehty myös kahden hengen huoneita valvotulle puolelle ja uusia rivitalokaksioita ja kolmioita on myös rakennettu ohjatun ja tuetun asumisen puolelle sekä myös pihapiiriin on tullut pieni omakotitalo johon mahtuu neljä kehitysvammaista kimpassa asumaan tuetusti siten että asuvan yhdessä, ovat keskenään ja jokaisella oma huone tai kahden hengen huone mutta muut tilat yhteiset ja ohjaajat auttavat tarvittaessa jos asukkaat apua pyytävät. Siihen ei ole vielä asukkaita tullut. Puolukamäellä tehdään jokaiselle yksilöllinen asumisratkaisu joka voi olla autettua tai valvottua asumista, ohjattua asumista, tuettua asumista tai tuettua yhteisöasumista, ihan sen mukaan mitä kukin asukas tarvitsee.


Laura on nyt muuttamassa pois ja miten Lauran elämä jatkuu, siitä enemmän tietoa sivuilla  http://jennaprinsessa.blogspot.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.